CyberNow
Hallinnollinen tietoturva
Tietosuoja
Henkilöstön tietoturva
Tekninen tietoturva

Digiturva tänään: Sisäpiiriuhkia ja identiteettivarkaudet kasvussa

Kärryillä digiturvasta? Tilaa CyberNow-sisältöjä
Tilaa ilmaiset sisällöt

Digiturva tänään

13.11.19

Suomessa 140 000 identiteettivarkautta vuodessa, keskihinta 1000€ uhrille. Sisäpiiriuhkissa henkilöstö aiheuttaa digiturvaongelmia - tahallaan tai tahtomattaan.

1. Identiteettivarkaudet valtavassa kasvussa - keskihinta uhrille n. 1000€

Identiteettivarkauksia vuodessa jo 140 000, kasvua yli 300%. Useiten uhrin nimissä ostetaan palveluita verkossa, mutta yleistä on myös osoitteen muuttaminen tai pankkitunnusten varastaminen.

2. Mitä ovat sisäpiiriuhkat tietoturvassa, ja miten varautua?

Juksattuja, välinpitämättömiä tai tahallaan vahinkoa tekeviä työntekijöitä? Tietoturvaongelmat lähtevät usein liikkeelle henkilöistä, joilla on aivan oikeutettu pääsy tietoihin.

3. Tietojenkalastelu akateemisista yhteisöistä

Koulutusalalla käsitellään isoja määriä arvokasta luottamuksellista tietoa, kuten tutkimustietoja ja henkilötietoja. Tämän takia ala houkuttelee myös erityisen paljon tietojenkalastelua.

4. Öljy-yhtiö lamautui kiristysohjelmaiskusta

Öljy-yhtiö Pemex joutui kiristysohjelmaiskun uhriksi. Virallisessa tiedotuksessa johto kehuskelee nopealla reagoinnilla, mutta työntekijät kertovat töiden seisahtuneen iskun takia täysin.

5. Oma tietoturvataso - yritysjohto korostaa, tietoturvajohto epäilee

Johto mainostaa tietoturva myyntivalttina - samalla tietoturvan avainhenkilöt epäilevät omien käytäntöjen riittävyyttä. Tervettä kriittisyyttä vai paha näkemysero-ongelma?

Tietosuojamalliin luottavat isot ja pienet, yritykset, kunnat ja järjestöt.

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä tai varaa demo.