Aleksi Pulkkanen

Co-Founder and COO of Agendium Ltd
Productivity
Added to category

5 mestarimyyjien tuottavuusvinkkiä

Kirjoitus julkaistu alun perin osoitteessa http://myyntitehdas.fi.

Mestarimyyjä työskentelee yhtä aikaa kovasti ja fiksusti. Pelkkä todo-lista ei tätä mahdollista. Myyntityössä törmäät jatkuvasti viivästyksiin, muutoksiin ja muihin haasteisiin, jotka pistävät prioriteetteja uusiksi. Vaikka pitäisit listaa asioista, helposti ne jäävät hoitamatta, mikäli muut toimintatapasi eivät ole tehokkaita. Todo-lista on enemmänkin apuväline aivoillemme siihen, että listalle laitetut asiat eivät pyörisi kokoajan mielessämme haitaten muuta työtä.

Mutta ollos huoleton! Tästä artikkelista löytät 5 tapaa, joilla voit oikeasti pitää itsesi tuottavana myyntityön lomassa.

1: Automatisoi kaikki.

Et ikinä pääse tässä asiassa maaliin, eikä se ole tarkoituskaan. Mutta kaikkein tuottavimmat myyjät tuskastuvat heti, jos he joutuvat manuaalisesti siirtelemään diilejä pipelinessä "tarjous lähetetty" -kohtaan tai lähettelemään "saithan sähköpostini" -sähköposteja. Teknologian avulla nämä asiat automatisoidaan, ja itse päästään takaisin ydinmyyntityön pariin.

Vinkki: Zapier on oiva työkalu, jolla automaatioita eri digityökalujen välille rakennetaan ilman koodausta.

2: Havaitse ja selätä aikasöypöt - ne pienetkin.

Monesti pienistä aikasyöpöistä muodostuu huomaamatta iso tuottavuusongelma. Voit käyttää jatkuvasti turhan paljon aikaa hallinnollisiin tehtäviin, jos et tietoisesti ala selvittämään tätä asiaa.

Jos epäilet, että joku syöppö ryöstää aikaasi, ala seuraamaan sen käyttöä. Listaa ensin, mihin asioihin sinun pitäisi saada aikasi käytettyä, jotta myyntiluvut heilahtaisivat. Anna näille vaikka arviot, esimerkiksi prosentteina työajastasi. Ota sitten käyttöön joku ilmainen aikaseurantasovellus (itse käytän nykyään Toggl-sovellusta) ja kirjaa esimerkiksi viikon ajalta, mihin aikasi oikeasti menee. Monesti erot arvioidesi ja todellisuuden välillä ovat melko suuria.  

Tässä vielä pari täsmävinkkiä ajankäyttöön: Älä varaa turhan paljoa kokousaikaa vanhasta muistista (riittääkö 20min puolen tunnin, tai 45min tunnin sijaan?), tarkista sähköpostisi vain ennalta päätettyinä aikoina (esim. aamulla ennen mitään muuta) ja aseta aina tehtäväkohtainen tavoite, paljonko aikaa tämä homma saisi viedä. Kiinnität heti enemmnän huomiota ajankäyttöösi ja yliajalle mentäessä teet päätöksen, voitko jatkaa vai keksitkö muun tavan (delegointi, yms.) tehtävän hoitamiseen.

Hetkessä on vaikea muuttua tehokkaaksi, mutta jatkuvalla kehittämisellä se onnistuu pala palalta.

- Jill Konrath

Aleksi Pulkkanen

Aleksi is an expert in methods and digital apps for project work. He's a M.Sc. in Industrial Engineering and the Co-founder and COO of Agendium Ltd.
Productivity
Added to category
Keskustelua artikkelista
5 mestarimyyjien tuottavuusvinkkiä
Lisää lukemista kategoriasta
Productivity

Oikea ja väärä tapa stressin käsittelyyn

Nykyajan työelämässä teemme hyvin vähän peruspuurtamista ja olemme joka hetki mukana yhä useammissa hankkeissa. Nopeat muutokset, kovat vaatimukset ja tiukat aikataulut kuuluvat asiaan. Jotta saamme asioita aikaiseksi palamatta loppuun, meidän on tärkeää oppia reagoimaan ja käsittelemään stressiä oikein tavoin.

Aleksi Pulkkanen

Co-Founder and COO of Agendium Ltd
Productivity
Lisätty kategoriaan
Lue kirjoitus  

Tiedätkö oman tehokkuustyyppisi? 3 kaikille sopivaa ohjetta tehokkaaseen ajankäyttöön

Jokaisella meistä on omat tapamme käsitellä tietoa ja tehdä töitä. Siksi olemme tehokkaita erilaisissa ympäristöissä ja erilaisten työkalujen äärellä. Mutta tietyt asiat toimivat kaikille. Tämän artikkelin avulla löydät henkilökohtaisen tehokkuustyyppisi ja saat kaksi yleistä vinkkiä, joiden avulla saat enemmän aikaiseksi.

Aleksi Pulkkanen

Co-Founder and COO of Agendium Ltd
Productivity
Lisätty kategoriaan
Lue kirjoitus  

Miksi aivomme kaipaavat kaveriksi to-do -listan?

Aivoissamme on sisäänrakennettu harhailumoodi, joka tekee niistä huonon tietovaraston. Miten tukea aivojemme toimintaa ja ideointia to-do -listalla?

Aleksi Pulkkanen

Co-Founder and COO of Agendium Ltd
Productivity
Lisätty kategoriaan
Lue kirjoitus