Digiturvayhteisö

Microsoft: Älä käytä Internet Exploreria oletusselaimena

Lisää tällaista? Liity Digiturvayhteisöön!
Liity jäseneksi - se on ilmaista.

Microsoftin tietoturva-asiantuntija Chris Jackson julkaisi yrityksen blogissa kirjoituksen otsikolla "The perils of using Internet Explorer as your default browser".

Kirjoituksen viesti on, että suurin osa moderneista verkkopalveluista ei enää toimi kunnolla Internet Explorer -selaimella. Microsoft ei tue eikä aio kehittää uusimpia verkkoteknologioita tukevia ominaisuuksia, ja yhä useammin uusien palvelujen kehittäjät eivät halua sitoutua tekemään palveluissaan sellaisia kompromisseja, että ne toimisivat IE:llä. Palvelut testataan moderneilla selaimilla, ei Internet Explorerilla.

Tiedän, että monilla organisaatioilla on käytössä järjestelmiä, jotka on suunniteltu toimimaan pelkästään IE:llä. Internet Explorer kannattaa nähdä yhteensopivuustyökaluna, jota voi edelleen näiden (toivottavasti harvojen) järjestelmien käyttämiseksi hyödyntää. Microsoft on myös sitoutunut tukemaan IE:n käyttöä ja pitämään turvallisuudesta huolta. Yleiseen verkon selailuun ja verkkopalveluiden käyttämiseen Internet Explorer ei enää, edes Microsoftin mielestä, sovi.

Uusia verkkopalveluita julkaistaan jatkuvasti. Jos haluat voivasi hyödyntää näitä ja törmätä harvemmin huonosti toimiviin sivustoihin, älä käytä Internet Exploreria.

Mitä selainta sitten pitäisi käyttää? Suosituimmat ovat nykyään Chrome, Firefox ja Safari.
Tietosuojamalliin luottavat isot ja pienet, yritykset, kunnat ja järjestöt.

Want to know more?

Contact us or book a meeting.