Aleksi Pulkkanen

M.Sc. in Industrial Engineering. COO @ Agendium
Projektityön digiopas
Sisältyy e-kirjaan

Johdanto digitaaliseen projektityöhön: Mitä se on ja miksi sitä tarvitaan?

Projektityön digiopas: Onnistu projekteissa digityökalujen avustuksella

Projektinhallinnasta puhutaan usein turhan mystisenä ja tylsänä aiheena, jonka lausahduksissa kryptinen sanasto ja lyhynteet lentelevät. Eikö siinä kuitenkin ole kyse vain tärkeiden ja tavoitteellisten hommien hoitamisesta?

Miksi projektinhallintaa tarvitaan?

Projekti on mikä tahansa ponnistus, jolla on selkeä tavoite. Projektista puhutaan etenkin silloin, kun tavoitteen saavuttaminen vaatii merkittävästi vaivaa ja suunnittelua. Yksittäisen helpon tehtävän voi "vaan tehdä pois", mutta suunnittelmallinen ja tavoitteellinen työskentely vaatii projektinhallintaa.

Projekteissa ei siis ole mitään mystistä. Tutkimuksen mukaan työntekijöistä jopa 89% tekee projekteja, vaikka läheskään kaikilla sitä ei omassa työkuvauksessa luekaan. Lisäksi on laskettu, että neljäsosa maailman (jep, koko maailman) bruttokansantuotteesta kuluu erilaisiin projekteihin. Jotta nämä melko merkittävät ponnistukset tehtäsiin tehokkaasti, tarvitaan projektinhallintaa.

Näin pääsemme liikkeelle. Sinulla on tavoite, jonka haluat saavutta. Sen saavuttamiseksi tarvitaan työtä - se on projektisi. Projektin toteuttamiseksi parhaalla mahdollisella tavalla tarvitaan monien vaiheiden suorittamista - suunnittelua, tiimin valintaa, ajanhallintaa, johtamista, digityökalujen käyttöönottoa ja niin edelleen. Tavoitteenasi on saavuttaa tavoite suunnitelman mukaisesti halutulla laadulla, aikataululla ja kustannuksilla. Tämä ei ole yksinkertainen homma.

Miten tämä e-kirja käsittelee projektityötä?

Tämä e-kirja lähestyy projektityötä digifokuksella. Kertaamme ensin ketterän projektinhallinnan perusteita ja sitä, miksi digityökalut voivat projektityössä auttaa. Tämän jälkeen menemme kohti konkretiaa kuvitteellisin case-esimerkein, joiden avulla näytämme, miten projektityötä voidaan digitalisoida kunkin avainosa-alueen näkökulmasta. Näitä ovat esimerkiksi resursointi, ajankäytön seuranta, budjetointi ja viestintä. Käytämme apuna worklist-projektityökalua, mutta samoja ideoita voit soveltaa käyttämällä muitakin hyviä projektityökaluja.

Miksi digitaalista projektinhallintaa tarvitaan?

Projekti on kertaluontoinen ja haastava hanke, joka vaatii yhteistyötä monilta ihmisiltä. Muuten se ei ole projekti alkuunkaan. Projektityö on siis selkeästi yksinäistä peruspuurtamista vaativampaa työskentelyä. Projektin toteuttaminen tehokkaasti ei ole helppoa.

Projekti vaatii suunnittelua, seurantaa, johtamista ja paljon muuta. Digitaaliset projektityökalut on suunniteltu auttamaan sinua näissä asioissa, jotta et tuhlaisi omaa kallista aikaasi esim. tietojen kyselemiseen, projektiaikataulujen päivittelyyn tai dokumenttien etsimiseen, vaan hoitaist nämä asiat (ja paljon muuta) tehokkaasti ja saisit itse keskittyä projektin ydintekemiseen!

Toivottavasti löydät tästä e-kirjasta kasan sinulle tärkeitä vinkkejä ja ajatuksia, joiden avulla kehität projektityötäsi ja saatte asioita aikaiseksi! Klikkaa alta itsesi seuraavaan lukuun.

Aleksi Pulkkanen

Aleksi is an expert in methods and digital apps for project work. He's a M.Sc. in Industrial Engineering and the Co-founder and COO of Agendium Ltd.
Keskustelua kappaleesta
Digital PM Work \ Johdanto
Seuraava kappale e-kirjassa
50+ AMMATTILAISTEN OHJETTA MODERNIIN PROJEKTINHALLINTAAN
Digital Project Work - E-book

2

-

Digital Project Work - E-book

Agile, Waterfall, Kanban ja muut: 6 yleistä menetelmää projektityöhön - ja miksi sinun kannattaa valita omasi?

Projektinhallintamenetelmät ovat kuin pohjapiirrustuksia - ne antavat ohjeita siitä, miten työskennellä onnistuneen projektin aikaansaamiseksi. Menetelmiä on paljon ja jotkin soveltuvat tietyntyyppiseen työhön tai projektiin toisia paremmin. Olitpa kokenut tai aloitteleva projektipäällikkö, teet itsellesi ison palveluksen ymmärtämällä erilaisia projektimenetelmiä ja perusideoita niiden taustalla.